2014. január 1., szerda

Elvégre ez csak egy trükk...

Talán most mindenki új terveket írj le magának a kis füzetébe, vagy az agyába. Ebben az évben el szeretném érni...

Ezeket én is a kisfüzetembe írtam le, jó lenne ha el tudnám érni. Bár nem fogadtam meg semmit. Valahogy most könnyebb tervezni, hisz új év, új lap. Talán összejönnek a dolgok. A normális munka, pár utazás ilyesmi.  

   36 nap múlva 25 éves leszek, és ha minden jól megy akkor aznap este római levegőt szívok. 36 nap. Már nagyon hiányzik. Tavaly, mert most már írhatom, hogy tavaly... szóval tavaly is nagyon jó volt. Pesten mínusz fok, hóvihar, első repülés, barátnőmmel, és akkor is születésnapom volt. Rómában pedig 10 fok este 22.30 kor.  Jó lenne ebből egy boldog hagyományt teremteni. Valami őrült és egyben nyugodt várakozása lenne az  évnek. Egy fix pont, mint a születésnapom.  Ezen kívül, az van, ami van.
Európa legjobb filmjének választott La grande bellezza pedig még jobban tetézi ezt, hogy menni kell, újra meglátni Rómát.
   Sajnos a fotós 365 napos projektem csúszik amúgy is, de most a gépem kezdi megadni magát. Szeretnék újat, persze ahhoz, hogy fejlődni tudja, elég horribilis összegeket kérnek el. A fotózást vagy csinálja az ember normálisan, vagy átteszi hobbi szintre. Ahhoz, hogy legyen pénzem, arra a fotózás nem jó, mert elég kis ismeretségi körrel rendelkezem, így ezt a fotózást átteszem hobbi szintre addig amíg nem tudok egy megfelelő gépet venni. Persze akkor is csak hobbi szintű fotózásokról beszélek, de akkor legalább technika van a kezemben. A jelenlegi gépem 3 éves, azóta megállás nélkül hóban- fagyban 41 fokban használatban van éjjel-nappal, csoda hogy eddig bírta. Jelenleg még tudok vele képeket csinálni valameddig...És persze ez a fotóstechnika is meglehetősen sokat tud fejlődni ezalatt a 3 év alatt. Most az analóg fényképezőgépemmel fotózgatok, még van egy tekercs filmem, 36 kockával.  (ez a bűvös 36 )
  "Ezen kívül az van, ami van. Nem foglalkozom vele, mi van ezen túl. Elvégre ez csak egy trükk."
1 megjegyzés:

Rose írta...

Szia!
A lendület magazin egyik szerkesztője vagyok és szeretnék írni a blogodról. kérlek jelentkezz a rose.tukre@gmail.com címen és mindent elmondok a részletekről.
Köszönöm! :) Üdv, Rose