2011. január 24., hétfő

10.58

          "szerelem egy drog. Hatása különleges és - valljuk be - jó, de az elvonási tünetekbe többen halnak bele, mint a heroinéba. Márpedig ha a te "szerelem-dealered" úgy dönt nem szállít neked tovább, nem könnyű másikat találnod. A szerelem több életet és karriert döntött már romba, mint a világ összes drogja együttvéve.
 Éppen ezért gondolom úgy, hogy nem az a legfontosabb, hogy straight edge-ként távol tartsam magam a drogoktól és az alkoholtól, hanem a legfontosabb az, hogy ezt a "drogot" száműzzem az éltemből.
 Egyébként is. A szerelem minden ember világnézetét lerombolja, átformálja, márpedig egy férfi világnézetének stabilnak kell lennie. Ez mindennél fontosabb.
 A logikus döntés, a választás alapján való szeretet, hűség megengedett, sőt, jó, de a megmagyarázhatatlan, az érthetetlen szerelem káros."

"nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy ember fenntartás nélkül engedje szeretni magát. bátorság, csaknem hősiesség. a legtöbb ember nem tud szeretetet adni és kapni,mert gyáva és hiú, fél a bukástól. szégyelli, hogy odaadja, s még sokkal inkább szégyelli, hogy kiadja magát a másiknak, elárulja titkát. azt a szomorú, emberi titkot, hogy szüksége van gyengédségre, nem tud meglenni nélküle..."

Nincsenek megjegyzések: