2009. augusztus 5., szerda

Ismét leszállt

Sosem fogom igazán megérteni, hogyan is működik ez a reakció. Furcsa érzés, ismét. Mondhatni, azt is mondhatnám magamnak, hogy "Üdv újra a klubba". Nem akarom. De érzem az ereimben, hogy megint nem lesznek rendben a dolgok, ha ez így folytatódik. Az idő, Londonra emlékeztet, szemerkélős, borongós. Az érzés csak egyre-egyre halad az agyamtól lefelé, de ha nem tetszik neki így, akkor csak állandósul az agyamban. Ott már szerintem az orvosok sem tudják megmondani, hogy melyik terület, ez, amelyik ilyenkor reakcióba lép, és hogy mitől is lép reakcióba. És főként azt nem tudni, hogyan kapcsolható le, mert néha jó lenne, csak úgy lekapcsolni, vagy újraéleszteni.
Egy mozi film zenéjét, hallgatom. Emlékszem arra a napra, talán még az órára is, hogy mikor néztem ezt a filmet. Az első percben végigszaladt a hátamon a hideg, a karom libabőrös lett, és lehunytam a szememet, mert ez a zene, igazi . Az volt az első mondat, amit magamban, mondtam, hogy tudni akarom, hogy ki írta ezt, és meg akarom szerezni. Persze a filmet mégsem nézhettem, így, valamikor kinyitottam a szememet, de közben szálltam a dallal. Nagyszerű hatás volt, akkor. Most, már csak a zenét hallgatom, néha, és a további 8-9 albumát az alkotónak.
Elgondolkodtató, valahogy beindítja az agyamat, arra a szintre, amire vágyom. megihletődöm. Vagyis inkább, attól tudok írni. A megihletődés, az egy furcsa dolog. Eddig, olyan nagy eszeveszett ihlet elkapás, egy szerda esti vonaton történt. Vagyis általában a szerda esti vonaton hazafelé, de nem minden alkalommal. Vagyis meglehet, hogy minden alkalommal. Úton vagyok akkor valamiből, valami felé, és ez is egy jó érzés.
Ahogy ez az érzés, ez a megmagyarázható, valójában mégsem megmagyarázható, ha megmagyarázható, akkor felvállalom, hogy én nem értem, igazából nem is kell érteni. Van, aztán kész. Örülök neki, mert ad valami plusz erőt, de ennél sokkal, de sokkal többet vesz el. És ez, most egyáltalán nem kell. Sőt. Csak a hegyen akarok kóborolni, és ne lenne ennyire meleg. Sőt, egyáltalán ne legyen meleg. Valójában ő is ott lehetne velem , ha egyszer már megígérte.
Ha megígérte, tartsa is be.



1 megjegyzés:

esztermoro írta...

csodálatos az élmény, és a zene isteni pillanatot adott nekem, köszönöm, megkérdezhetem mi ez a zene? ki írta, avagy ki játsza?

szép éjszakát!